Prassonissi is het meest zuidelijke punt van Rhodos. het is een schiereiland verbonden met Rhodos door een strand. De wintermaanden of bij hevige wind is het een eiland. het eiland zelf is bij mijn weten onbebouwd. (ben geen 10 jaar meer tot ginder gereden). Vroeger was het strand er leeg en verlaten op een paar avonturiers met jeep. en een paar surfers na. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Vroeger moest je de zandweg volgen om er te geraken, 10 jaar geleden werd de weg geasfalteerd en nu is het gemakkelijk bereikbaar. Vroeger waren er aan de Rhodoskant een handvol restaurantjes en 1 of 2 pensionnetjes. Nu is het er een beetje het gebruikelijke circus van een populaire vakantieplek geworden. Door de betere bereikbaarheid is de bouwwoede ook hier losgeslagen. Ik ben er ondertussen ook weer 3 jaar niet meer geweest, maar het zal er niet op verbeterd zijn.

Prassonissi is vooral leuk vanwege het strand dat de zee in twee verschillende delen splitst. De ene kant wild en onstuimig golvend, de andere kant rustig en plat. Perfecte plaats voor watersport en sight seeing, maar geen leuk strand om van het strand 'an sich' te genieten. Het is er te winderig en er rijden auto's op het strand. Maar best de moeite van de omweg waard om eens te zien, of wie van windsurfen houdt kan zich hier lekker uitleven!

Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.