Parkeren op en rond luchthaven Zaventem

Goedkoop parkeren op de luchthaven kan niet. Maar we hebben wel een paar tips om geld te sparen en een overzicht van de goedkoopste parkings.

De trein brengt je bijna tot in de vertrekhal en is vaak de goedkoopste oplossing en als de vluchttijden het toelaten is de trein ontzettend handig. Kijk op de site van de NMBS voor prijzen en dienstregelingen en koop je ticket online. Opgelet! Er is een Diabolo toeslag te betalen op je treinticket (momenteel € 5,70 - inbegrepen al je een biljet koopt, maar extra te betalen als je met GoPass of ander biljet naar de luchthaven reist). Bij aankomst of vertrek op de luchthaven wordt regelmatig gecontroleerd of je de toeslag wel degelijk betaald hebt. Zorg dus dat je in regel bent!

Luchthavenvervoer: Maak het je gemakkelijk en laat je naar de luchthaven brengen met een privé airportservice. Boek tijdig online en dan geniet je van volgende tarieven: Gent - Zaventem ca € 90 (retour ca € 180) / Antwerpen - Zaventem ca € 80 (retour ca € 145).

PARKOS

Vergelijk tarief en voorwaarden van een aantal parkeerplekken rond de luchthaven op parkos. Als je zelf met de auto naar de luchthaven Zaventem gaat rijden kun je via parkos de parkeerkosten van verschillende aanbieders van parking vergelijken. Zo kun je al een week parkeren vanaf €40, als je een beetje op tijd bent. Reserveer je parkeerplaats voor vakantieperiodes zo vroeg mogelijk!!!!)

 

Quick Parking Zaventem

Quick Parking bevindt zich dichtbij de terminal en heeft een heel scherpe prijs. In 5 minuten brengt de shuttlebus je van en naar de terminal. Je betaalt € 62.50 voor 4 dagen, € 84.50 voor een week of € 142 voor 2 weken. Dag en nacht 24/7. Ze bieden plek aan zo'n 1250 auto's! Reserveer nu ( bij het Flex tarief kun je ook annuleren zonder kosten tot 20 min. voor de geboekte aankomsttijd op de parking). Reserveer je parkeerplaats voor vakantieperiodes best een aantal dagen op voorhand (lees: zo vroeg mogelijk!!!!)

Airparking

Bij Airparking, een beveiligde parking met verzekering op 800m van de luchthaven (gratis shuttle) kost een week ca. € 76. Wel op voorhand reserveren!

Luchthavenparking P3 reservation / Holiday Parking

Bekijk het plan en de prijzen van de parkings op de luchthaven zelf . Op dit moment kost 3 dagen parkeren € 59 in P3.
Een week kost in P2 en P3 € 99, Vanaf dag 8 komt er ongeveer 5€/dag bij en dag 16 tot en met dag 20 is dan gratis. Je kunt op voorhand reserveren.

Q Park Car Hotel

Het Q Park Car Hotel is een extra beveiligde parking op 8 minuten shuttlebus van de luchthaven (om de 15 minuten vanaop niveau 0). Hier betaal je ca. € 98 voor een week of € 88,20 indien je een kortingsbon heb van één van de partnerbedrijven (airlines, touroperators,...) bezit.

Discount Parking

Interparking heeft ook een Discountparking op een terrein binnen Brucargo (op een steenworp van de luchthaven!). In deze parking parkeer je voor de bescheiden som van € 49,00 voor 1 week, € 69 voor 2 weken maar je moet wel reserveren!
Er is een gratis pendeldienst om de 15 minuten met een bus van de lijn overdag en 's nachts met een shuttle!

Park sleep & Fly

Van der Valk Brussels Airport biedt een Park Sleep & Fly arrangement. Vanaf € 99 (aankomst op vrijdag of zaterdag, buiten de schoolvakanties) slaap je een nacht in het hotel bij aankomst en mag de wagen tot maximum 2 weken geparkeerd staan in de ondergrondse parkeergarage. Vraag de prijs online op voor andere aankomstdagen, die variëren tussen de € 119 en de € 209. Ben je langer weg dan een week wordt je auto ook nog eens gratis gewassen. Na 2 weken kost de derde week € 15 per dag extra. In het hotel heb je ook nog gratis wifi, gratis minibar, gratis fitness en een shuttle (beperkt uurrooster! zie website) brengt je naar en haalt je op van de luchthaven.

Parkeren op en rond de luchthaven Charleroi

Met openbaar vervoer

Om de luchthaven van Charleroi te bereiken kun je de trein naar Charleroi + bus nemen. Vraag aan het loket in uw plaatselijke treinstation het ticket "code 814 - enkele rit of code 815 héén en terug rit". Hierbij is dan de treinrit en de bus neer de luchthaven inbegrepen. Het online aankopen van dit soort biljetten loopt niet altijd even vlot. De bus rijdt ongeveer om het half uur en doet er ca 20 minuten over. Bekijk het schema van lijn A op de website van de TEC.

Busdienst vanaf Brussel, Gent en Brugge

Er is ook een regelmatige (meerdere keren per uur) rechtstreekse busdienst vanuit Brussel centrum aan het Zuidstation. De rit duurt 1uur en kost € 14 pp. one way of € 28 retour. Bekijk het busschema hier

Vanaf Brugge en Gent ongeveer om de 2u met Flibco voor een prijs rond de 15€ pp. enkele reis

Luchthavenvervoer

Maak het je gemakkelijk en laat je naar de luchthaven brengen met een privé airportservice. Boek tijdig online en dan geniet je van volgende tarieven: Gent - Charleroi ca € 120 (retour ca € 230) / Brussel - Charleroi ca € 65 (retour ca € 125).

Met de auto geraak je het gemakkelijkst op de luchthaven.

Parkeren op de luchthaven

Parkeren kan op de luchthaven zelf op één van de parkings.

  • De gewone airport parking voor de deur aan ca. € 20 per dag / vrijdagnamiddag tot maandagmorgen: € 52 / 1 week: € 98 (Voor deze parking kan een plaats gereserveerd worden)
  • de lock parking aan € 50 voor de eerste 2 dagen en dan ca. € 15 per extra dag. / komt op € 125 voor 1 week (Voor deze parking kan een plaats gereserveerd worden)
  • de long term parking met shuttel bus aan ca € 55 voor de eerste 5 dagen / € 69 voor een week.

Bekijk het prijsschema van de luchthavenparkings.

Park, Sleep & Fly

Het Van der Valk Charleroi Airport Hotel biedt gratis parkeren aan voor maximum 14 dagen voor klanten die hun park, sleep & Fly boeken. Er is dan een shuttle service die je voor € 3,5pp naar de luchthaven brengt of een taxi kost ca. € 16 voor max 4 personen. Bekijk het hotel hier.

Reisverzekering

 

Onverzekerd op reis vertrekken doe je beter niet. Een aantal zaken zijn automatisch verzekerd via ziekenfonds, private hospitalisatieverzekeringen, creditcard verzekering, autoverzekering, pechthulpverzekering, ... maar niet elk van deze verzekeringen dekt de gevolgen van een ongeval in het buitenland, de verzorging ter plaatse, de repatriëring, de nazorg in België, etc...

Een aantal bezoekers van de site vroegen om wat verduidelijking en ... We hebben even een overzichtje verzameld van wat de zaken zijn die je op vlak van verzekeringen in de gaten moet houden als je op vakantie vertrekt.

 

1. Het ziekenfonds

Vakantie in Europa: Zorg dat je altijd de Mutas- of Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) van je ziekenfonds meeneemt op vakantie in Europa. Heb je die niet bij dan moet je onmiddellijk bij gezondheidsproblemen het vervang attest opvragen bij je mutualiteit.

Vakantie in Algerije, Bosnië-Herzegovina, Kroatië, Kosovo, Macedonië, Montenegro, Tunesië, Cuba, Rusland of Turkije: Naast je World Assistance Card is ook een specifiek document vereist, vraag een "Reisformulier niet-EER-landen" aan bij je ziekenfonds voor je vertrekt.

Andere landen: Hiervoor bestaat geen apart reisdocument. Neem in ieder geval je "World Assistance Card" of "Mutas" kaart van de mutualiteit mee. De alarmcentrale van je mutualiteit verleent beperkte administratieve, medische en financiële bijstand, als je in het buitenland een ongeval krijgt, onverwacht ziek of gehospitaliseerd wordt. Wat te doen bij ziekte en ongeval in het buitenland: CM / Bond Moyson / Liberale Mutualiteit / Onafhankelijk ziekenfonds

2. Reisbijstandsverzekering

Waarom: Omdat ziekten, ongeval of pech nu eenmaal onverwachts gebeuren en de kosten en problemen ter plaatse opeens enorm worden.

Wat: Een reisbijstandsverzekering omvat onder meer de organisatie van medische hulpverlening, de terugbetaling van medische kosten, de repatriëring van een slachtoffer en zijn medereizigers in geval van ziekte of ongeval, de bijstand aan de medereizigers en de hereniging met de familie die in België is gebleven. Ook als er iets gebeurd met de familie of de woning thuis helpt de verzekering je naar huis. De formule omvat meestal ook een administratieve en logistieke bijstand (opsturen van bril, geneesmiddelen, geld of andere zaken die je op de vakantiebestemming niet bekomt). Dus hoofdzakelijk de zaken waar het ziekenfonds niet in tussenkomt.

Belangrijk: deze Reisbijstandsverzekering zit soms in de uitgebreide auto pechtverhelping van vb. Touring en Europ Assistance. Check zeker je contract en koop eventueel losse onderdelen bij voor de duur van de reis. (bijstand buiten Europa, bagage of annuleringsverzekering). Vertrek nooit op reis zonder je reisbijstandsverzekering. Heb je er nog geen, boek dan onmiddellijk (tot op de dag voor vertrek) bij Europ Assistance (direct online), Touring (direct online) of "Mondial Assistance" en "De Europese" (via je verzekeringsmakelaar of reisagent).

Autovakanties: Vertrek je met de auto is een dergelijke reisverzekering met internationaal pechverhelpingscontract onontbeerlijk!! Een sleepdienst om je wagen vanuit Frankrijk terug in België te krijgen na een ongeval kost al snel € 1000 of meer, reken maar op min € 2000 vanuit Spanje). Een contract ter plaatse op het moment van een panne of ongeval afsluiten maar ook kost een flink pak meer. Als de chauffeur door een probleem of ziekte niet meer kan rijden wordt voor een vervangchauffeur gezorgd. De bekendste formules zijn die van VAB/VTB , Touring en Europ Assistance.

3. Baggageverzekering

Waarom: Op reis is normaal gezien je bagage alleen verzekerd bij transport met bepaalde transportmiddelen (vb. het vliegtuig). Het bedrag bij verlies of beschadiging is wel beperkt tot een laag bedrag per kg, waardoor je eigenlijk nooit de echte waarde vergoed krijgt.

Interessant: Een bagageverzekering vangt de kosten op die het transportbedrijf (vb. de airline) niet opvangt en ook de kosten van dure goederen zoals ook laptop en GSM. Ook als je bagage vertraging heeft krijg je tot € 350 terugbetaald om de hoogstnoodzakelijke dingen aan te kopen.

Praktisch: Heb je nog geen bagageverzekering, boek dan een reisbijstandsverzekering of annuleringsverzekering bij Europ Assistance (direct online), Touring (direct online) en kies voor een formule met bagageverzekering.

4. Annuleringsverzekering

Waarom: Deze verzekering is een must als je met meerdere personen reist en de vakantie meer dan een paar honderd euro kost. Bij ziekte, ongeval, sterfgeval in de familie of werkeloosheid ben je niet het geld van je vakantie kwijt.

Belangrijk: Boek deze vakantie steeds samen met de reis want nadien bijboeken is meestal niet mogelijk. Een fijne optie is de NoGo verzekering van Europ Assistance, voor 1 bepaalde vakantie (NoGo tempo vanaf € 35) of kies voor alle privéreizen voor een heel jaar. Nu bieden ze tijdelijk € 30 korting op deze jaarcontracten: Jaarlijks contract "NoGo" nu met 1 maand gratis. De NoGo verzekering van Europ Assistance moet zeker 30 dagen voor je vertrek aangekocht worden.

5. Hospitalisatieverzekeringen

Als je ziek wordt in het buitenland zijn de meeste zaken al afgedekt door je ziekenfonds en je reisbijstandsverzekering. Je wordt terugbetaald naar de sleutel zoals dat door het ziekenfonds normaal gebeurd. Het grootste deel van de kosten worden door het ziekenfonds terugbetaald, maar niet noodzakelijk alles.  Een hospitalisatieverzekering geeft je een vergoeding per dag of betaalt de behandelingen en kosten terug die het ziekenfonds niet terugbetaalt.

6. Speciale verzekeringen

Sommige credit cards hebben een reeks verzekeringen inbegrepen.

 

 

Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.