Met openbaar vervoer

Om de luchthaven van Charleroi te bereiken kun je de trein naar Charleroi + bus nemen. Vraag aan het loket in uw plaatselijke treinstation het ticket "code 814 - enkele rit of code 815 héén en terug rit". Hierbij is dan de treinrit en de bus neer de luchthaven inbegrepen. Het online aankopen van dit soort biljetten loopt niet altijd even vlot. De bus rijdt ongeveer om het half uur en doet er ca 20 minuten over. Bekijk het schema van lijn A op de website van de TEC.

Busdienst vanaf Brussel, Gent en Brugge

Er is ook een regelmatige (meerdere keren per uur) rechtstreekse busdienst vanuit Brussel centrum aan het Zuidstation. De rit duurt 1uur en kost € 14 pp. one way of € 28 retour. Bekijk het busschema hier

Vanaf Brugge en Gent ongeveer om de 2u met Flibco voor een prijs rond de 15€ pp. enkele reis

Luchthavenvervoer

Maak het je gemakkelijk en laat je naar de luchthaven brengen met een privé airportservice. Boek tijdig online en dan geniet je van volgende tarieven: Gent - Charleroi ca € 120 (retour ca € 230) / Brussel - Charleroi ca € 65 (retour ca € 125).

Met de auto geraak je het gemakkelijkst op de luchthaven.

Parkeren op de luchthaven

Parkeren kan op de luchthaven zelf op één van de parkings.

  • De gewone airport parking voor de deur aan ca. € 20 per dag / vrijdagnamiddag tot maandagmorgen: € 52 / 1 week: € 98 (Voor deze parking kan een plaats gereserveerd worden)
  • de lock parking aan € 50 voor de eerste 2 dagen en dan ca. € 15 per extra dag. / komt op € 125 voor 1 week (Voor deze parking kan een plaats gereserveerd worden)
  • de long term parking met shuttel bus aan ca € 55 voor de eerste 5 dagen / € 69 voor een week.

Bekijk het prijsschema van de luchthavenparkings.

Park, Sleep & Fly

Het Van der Valk Charleroi Airport Hotel biedt gratis parkeren aan voor maximum 14 dagen voor klanten die hun park, sleep & Fly boeken. Er is dan een shuttle service die je voor € 3,5pp naar de luchthaven brengt of een taxi kost ca. € 16 voor max 4 personen. Bekijk het hotel hier.

Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.